Varsova haltuun – Sivupersoona Efslissä

Varsova haltuun – Sivupersoona Efslissä

IMG_3297

Dzień dobry!

Ensimmäisenä päivänä olemme tavanneet tulkkikollegoja Euroopasta, Yhdysvalloista ja Australiasta. Tunnelma on ollut kaiken kaikkiaan innostunut, päivällä Efslin jäsenet tapasivat yleiskokouksen merkeissä. Keskusteluja on käyty Novotel-hotellin tiloissa milloin puhutulla, milloin viitotulla, milloin elekielellä.

Alkuillasta osallistuimme riemastuttavalle kaupunkikierrokselle Varsovaan ja vanhaan kaupunkiin. Opimme monia mielenkiintoisia seikkoja mm. Chopinista, Picassosta ja Elton Johnista.

Kulttuurin ja luonnontieteiden museo oli varsinainen palatsi, elokuvateatteri ja monimuotoinen kompleksi – rakennus on ollut korkein koko Puolassa sitten toisen maailmansodan! Tosin kerroksien lukumäärästä ei ole täyttä varmuutta…

IMG_3313

Pientä haastetta kävelykierroksesta nauttimiseen toi oppaan kielitaito: missä mahtaakaan sijaita “deaf park” ja “presidential grapes”.

Kollektiivinen kohahdus kuului, kun tuutori Janoschin patsaan vieressä oli “deaf tree”.

Kierroksen päätyttyä cocktail-alkupalat ehtivät loppua!

Posterimme aihe on herättänyt kiinnostusta, sillä aihe on ollut esillä monissa kahvipöytäkeskusteluissa. Lauantaina siis kääritään hihat ja päästään toden teolla kertomaan tulkin etiikasta. Odotamme mielenkiinnolla Efsli 2015 -seminaaripäivää!

Efsli 2015 -tapahtumaa voi seurata Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa aihetunnisteella #efsli2015.

IMG_3359

 

Kirjoittajina toimivat Sivupersoonan Efsli -tiimi.

– Sari Asikainen, Timja Shemeikka ja Kirsi Mäki