Terveisiä muuttolaatikoiden keskeltä!

Terveisiä muuttolaatikoiden keskeltä!

Toukokuu toi tullessaan jälleen yhden Tampereen toimiston muuton. Turussa ja Helsingissä tilanne on saatu pidettyä aika staattisena, mutta Tampereella muutto oli jo neljäs viiden vuoden aikana. Huhhuh! Tähän saakka meillä on ollut tilojen kanssa vähän liiankin huonoa tuuria. Välillä neliöitä on ollut liikaa ja välillä liian vähän. Laukontorin satamamaisemissa ehdimme olla alle kaksi vuotta, kunnes omistaja halusi palauttaa tilat asumiskäyttöön.

Nyt kiertolaiselämä lähestyy kuitenkin päätöstä. Syyskuussa meille valmistuu uudet, upeat toimitilat Tampereen Hämeenpuistoon, jossa olemme varmuudella ainakin seitsemän vuotta. Heinäkuussa käynnistyy remontti, jonka aikana työväentalon ullakkokerros muutetaan meidän omaksi kotipesäksi. Suunnittelutyöt ovat jo hyvässä vauhdissa. Purettavat seinät on valittu ja huonejärjestys päätetty. Kesäkuussa tehdään retki rautakauppaan ja valitaan vielä mieluinen lattia ja seinämaalit.

Myös tilojen käyttöä on hahmoteltu jo hieman. Tulkit saavat luonnollisesti kattohuoneistomme lokoisimman nurkkauksen, jossa on mukava oikaista jalkojaan keikkojen välissä tai lukaista uusimpia lehtiä. Kiinteitä työpisteitä ei tämän hetken suunnitelman mukaan tulisi kenellekään, vaan avoin työtila koostuisi erilaisista työmahdollisuuksista. Tietokonettaan voisi raapia joko normaalisti istuen, löhötuolissa lötkötellen, seisten tai hiljaisessa huoneessa.

Remontti valmistuu kuitenkin vasta syksyksi ja siksi meidän olikin tässä vaiheessa tehtävä välimuutto väliaikaisiin tiloihin. Kesän yli työskentelemme melko ahtaasti samaisen työväentalon alemmissa kerroksissa. Tällä hetkellä olemme majoittuneet kahteen pienehköön huoneeseen, joista toisessa on huonekalujen lisäksi isot kasat muuttolaatikoita ja toisessa ihmiset. Onneksi sopu sijaa antaa ja tietoisuus paremmasta syksystä kesälomien kera auttaa selviämään ahtaamissakin olosuhteissa.

”Tiiviiseen työyhteisöömme” tutustuminen onnistuu tällä hetkellä osoitteessa Hämeenpuisto 28. Tervetuloa moikkaamaan meitä viidenteen kerrokseen, Työväen teatterin vanhan päänäyttämön yläkertaan. Kunhan uudet tilat ovat valmiit, kutsumme myös kaikki ystävämme juhlistamaan muuttoputkemme päättymistä ja uuden toimiston avajaisia.

-Tuomas Rissanen

Kirjoittaja on Sivupersoona Oy:n toimitusjohtaja.