Sivupersoonaa viedään vauhdilla maakuntiin

Rovaniemi ja Seinäjoki, täältä tullaan! Jyväskylä ja Kuopio, siellä kasvetaan!

Muusikko Andy McCoy on todennut, että “sun täytyy varoo mitä sä haluut, koska sä voit saada sen.” Emmepä viime pikkujouluissa arvanneet, että uuteen visioomme kirjattu tavoite maantieteellisten rajojen rikkomisesta ja alueellisen saatavuuden parantamisesta saisi näin räjähtävän startin! Mielenkiintoisten sattumien ja yhteistyöehdottelujen innostamana olemme laajentamassa toimintaamme Rovaniemelle ja Seinäjoelle vuoden 2021 alusta sekä vahvistamassa Jyväskylän ja Kuopion tiimejämme. Miten tässä näin kävi?

 

Sivupersoona mukaan muuttokuormaan

Sivupersoona laajenee Lappiin vuoden 2021 alusta ja syypäänä siihen on Lindamari. Sivupersoonan puhevammaisten tulkki ja Tampereen tulkkitiimin tiimivastaava Lindamari Korteniemi nimittäin aikoo muuttaa takaisin synnyinseudulleen Rovaniemelle ja pakkaa Sivupersoonan muuttokuormaansa. 

 

“Se oli mun eka toive, kun ilmoitin töissä muuttoaikeistani: että Sipe lähtisi laajentamaan sinne, enkä joutuisi hakemaan muualle töihin. Olen ylpeästi sipeläinen – ihan ilman siirappia totean tämän”, Lindamari naurahtaa.

Lindamari lähti Rovaniemeltä vuonna 2015: “Irtisanoin vakipaikan pohjoisessa ja suuntasin lähihoitajaksi etelään – alunperin vain vuodeksi.” Vuosi vaihtui viideksi ja ammatti puhevammaisten tulkiksi. Ennen venähtänyttä “etelänmatkaa” Lindamari työskenteli Lapissa hoitajana kehitysvammapuolella: “Tunsin silloin hyvin paljon asiakkaita, jotka olisivat tarvinneet tulkkia, mutta joilla ei ollut tulkkauspäätöstä haettuna. Lapissa on pulaa tulkeista, eivätkä asiakkaat aina jaksa edes tilata tulkkausta, kun tietävät etteivät sitä saa.” Paluullaan Lindamari toivookin tuovansa helpotusta pohjoisen tulkkipulaan.

 

Hakusessa kylmänkestäviä kollegoita

Tarvittaessa Lindamari sanoo suuntaavansa etelän “raparallia” pakoon yksinkin: “Minulla on takanani Sivupersoonan tuki ja olen nähnyt kuinka hyvin meillä toimii ammatillinen yhteistyö eri kaupunkien välillä”. Mieluiten Lindamari kuitenkin aloittaisi seikkailut Lapin lakeuksilla muutaman innokkaan ja idearikkaan kollegan kanssa. Hakusessa onkin kylmänkestäviä viittomakielen ja puhevammaisten tulkkeja joko paikkakuntalaisista tai maisemanvaihdoksesta haaveilevista.

“Nyt olisi hyvä mahdollisuus lähteä mukaan kokemaan pohjoisen elämää. Lapissa asumisessa parasta on luonto kaikkina vuodenaikoina sekä kauhean kivat ihmiset, jotka tulevat jutulle – jopa lenkkipolulla”. 

 

Maakunnat kutsuvat!

Lapin lisäksi uusia kollegoita viittomakielen ja puhevammaisten tulkeista etsitään siis myös Seinäjoelle, Jyväskylään ja Kuopioon. Moniammatillisuuden sanansaattajina meiltä ei haittaa, mikäli tiimeihin eksyisi mukaan myös puheterapeutteja. Lue lisää avoimista paikoistamme rekrysivuiltamme osoitteesta https://www.sivupersoona.com/rekrytointi/.

 

– Anna

Kirjoittaja on Sivupersoonaa synnyttämässäkin ollut sanaileva kehittäjäsielu.

Kommentoi