Organisaatiomme uudis… Tai siis viritämme instrumenttiämme!

Heti kun pitäisi keskustella organisaatiosta, iskee tylsyyshalvaus ja virallisuusähky. Sana herättää mielleyhtymiä hierarkiasta, kankeudesta ja turhanpäiväisestä jäykistelystä. Ei yhtään sipemäistä! Kiinnostaako ketään millaiseen muotoon organisaatiokaaviot piirretään ja kuka mitäkin palluraa miehittää?

Vaan entä jos menisit talkoisiin, joissa laudat pätkitään vasaralla?

Termi “organisaatio” tulee nimittäin kreikan sanasta “organon”, työkalu tai instrumentti. Sivupersoonaakin voisi siis kutsua ihmisten yhteenliittymäksi, joka on työkalu tehtävien ja tavoitteiden saavuttamiseksi. Ja koska toimintaympäristömme on murroksessa, on myös työkalut vaihdettava ja instrumentit viritettävä. Toisin sanoen: organisaatiomme uudistuu.

 

Huominen tulee – oletko valmis?

Asiakkaiden valinnanvapauden kasvettua tulkkilistojen myötä ja noustessa uusiin sfääreihin mahdollisen rekisteröintimenettelyn alkaessa, ollaan tulkkauspalveluissa taas uuden äärellä. Laadukas tulkkaus ja asiakkaan kohtaaminen ovat aina olleet vahvuuksiamme, mutta tulevaisuudessa henkilökohtaisuus ja asiakkaan tarpeiden aito ymmärtäminen (ja niihin vastaaminen) nousevat yhä tärkeämpään rooliin. Kun mixiin lisätään vielä kasvava puheterapiapalvelumme ja uusia innovaatioita metsästävät opetukset, on viritystarve ilmeinen.

Haluamme tarjota alojen parhaita asiakas- ja työntekijäkokemuksia sekä terävintä palvelukehitystä koko skaalalla.

Millaisen työkalun siis poimimme käteen?

 

Timanttisia tiimejä sekä laatu- ja liiketoimintaeksperttejä

Yksi organisaatiouudistuksen keskeisimmistä muutoksista on alueellisten tiimien ja toiminnan vahvistaminen. Vaikka me suomalaiset olemme hyvin samankaltaista väkeä maan varpaankärjestä päälakeen, poikkeavat asiakkaidemme alueelliset tarpeet merkittävästi toisistaan. Niinpä Helsinki, Turku, Pori, Tampere+Hämeenlinna sekä Jyväskylä+Kuopio saivat aprillipäivästä alkaen vetureikseen ikiomat tiimivastaavat. Heidän tehtävänään on alueiden syleilyn ohella huolehtia ihmistemme onnistumisesta ja onnellisuudesta.

Tuki ei toki olisi täydellistä ilman palveluiden laadun ja ammatillisen osaamisen kehittämistä sekä liiketoiminnallista tarkkanäköisyyttä. Varmistaaksemme, että kaiken ohella myös asiakaskeskeiselle kehittämiselle jää jatkossa tarpeeksi aikaa ja jokainen pääsee pelaamaan vahvuuksillaan, olemme jakaneet nykyiset palvelupäällikköroolit kahtia. Tilalle tulevat laadun ja osaamisen asiantuntijat sekä liiketoimintavastaavat.

 

Onnistumisen palveluita

Organisaatiouudistuksen pohjalla on myös tavoitteemme tuoda alallemme tuulahduksia työntekijäkokemusten edelläkävijöiltä ja Suomen sekä maailman parhaiksi työpaikoiksi palkituilta yrityksiltä.

IT-alalla johtamista on jo pitkään ajateltu yksilöllisenä palveluna, jossa työntekijä on sisäinen asiakas.

Vaan koska vierastamme ajatusta johtajista ja johdettavista, puhumme mieluummin OnPas-mallista eli Onnistumisen palveluista.

OnPas-malli on tiimivastaavien työkalu, jonka tavoitteena on tukea jokaista mahdollistajaa arjen työssä sekä kasvamaan ja kehittymään toivomallaan urapolulla. Nämä tukitoiminnot on paketoitu palveluiksi esimerkiksi rentoutumisen-, mentoroinnin- ja asiakaskokemuksen kehittämisen teemojen alle. Palveluita toteuttaa monipuolinen sakki toimitusjohtajasta, HR:iin, markkinointiin ja aina ulkopuolisiin osaajiin asti.

Soittimet on siis kohta viritetty ja orkesterin jäsenet asettuneet paikoilleen – show alkakoon!

-Tuomas

Kirjoittaja on Sivupersoonan toimitusjohtaja.

Kommentoi