Erään harjoitteluhakemuksen tarina

Erään harjoitteluhakemuksen tarina

Jaahas, aika alkaa käymään harjoitteluhakemuksia läpi! Kahvia koneeseen ja hihat heilumaan. Tämä ensimmäinen näyttää mukavan tiiviiltä, joten aloitanpa siitä.

Tervehdys!

Olen Esko-Pekka Esimerkki Helsingin Humakista. Syksyllä aloitan viimeisen vuosikurssin, joten loppusuoralla ollaan. Meillä on koulussa Tulkkaus 187- opintojaksoon liittyvä asioimistulkkausharjoittelu 1.-31.10., johon olisin paikkaa vailla.

Hyvä, selkeästi ilmoitettu harjoittelun ajankohta heti kärkeen! Helppo lähteä harkitsemaan paikan tarjoamista, kun voi suoriltaan arvioida ajankohdan tilanteen. ”Joskus syssymmällä” on nimittäin aika laaja käsite.

Harjoittelusta tulisi kertyä noin 15 työpäivää, mutta mielelläni voin olla tuon koko ajanjakson kartuttamassa tietojani ja taitojani. Olen kotoisin Tampereelta, joten  haluaisin olla kotikonnuillani harjoittelun ajan. Siksipä lähetinkin hakemukseni sinne Tampereelle.

Harjoittelun laajuus on hyvä tietää! On aikamoisen eri asia lähteä kaavailemaan viikon kuin kolmen viikon harjoittelupakettia. Hienosti Esko-Pekka (onpas pitkä nimi, onkohan hänellä lempinimeä, pakko olla, no olkoon Eppu) laittoi hakemuksen suoraan haluamaansa toimipisteeseen.

Suuntaudun opinnoissani kuurosokeisiin, joten haluaisin päästä mahdollisimman paljon krs-keikoille mukaan. Olen hieman harjoitellut taktiilia viittomista, mutta haluaisin siitä lisäkokemusta etenkin tulkkauksen näkökulmasta. SVK- ja VP-tulkkausta pääsin treenaamaan paljon edellisessä harjoittelussani, joten nyt tuntuisi olevan tarvetta harjoittaa muita kommunikointi- ja tulkkaustapoja – erityisesti kuurosokeiden parissa.

Suuntautumisen perusteella Tampere onkin sopiva paikka, koska täällä niitä krs-keikkoja riittää! Hyvä myös, että heti käy ilmi, kuinka paljon kokemusta löytyy taktiilitulkkauksesta. Kivasti on rehellisen oloinen kaveri, kun kertoo taitojen kaipaavan kartuttamista. Ei kannata mollata itseään, mutta realistinen pitää olla! Ei ole kiva joutua harjoitteluohjaajalle kuiskaamaan tulkkauksen alussa, että jaa mää vai, emmää mittä ikin tulkan o. SVK-taidot näkyivätkin Epun lähettämissätulkkausnäytteissä. Näytteet oli kätevästi kaikki oli samalla muistitikulla ja hyvälaatuisiakin vielä. Sama se mitä siellä huitoo, jos laatu on kuin olisi perunalla kuvattu.

Myös yksi tavoitteistani liittyy kuurosokeisiin. Tavoitteita olen asettanut itselleni kolme: (Epun tavoitteita ei paljasteta, jokainen keksiköön omansa). Myös koulumme on asettanut opintojaksolle tavoitteet, joita löytyvät liitteestä kokonaisuudessaan. Tiivistettynä ne ovat ”—”.

Aika mukavat ja saavutettavissa olevat tavoitteet. Hyvä että niitä on tähän tiivistetty, jottei itsehakemuksen pituus ole aivan nälkävuoden mittainen.

Harrastan valokuvausta ja kuviokelluntaa eli olen urheiluorientoitunut nuori mies. Treenaamaan olisi hyvä päästä kolmena iltana viikossa, joten mieluusti suorittaisin harjoitteluani päiväsaikaan. Toki olen ehdottomasti valmis myös jättämään parit harjoitukset väliin, jos jokin mehukas tulkkaus osuu ilta-aikaan! Teen töitä Tiimarissa, mutta sinne olen jo ilmoittanut olevani poissa harjoitteluni ajan.

Kuviokelluntaa, vaikuttaapa mielenkiintoiselta tyypiltä! Haemmehan kuitenkin porukkaan sopivia persoonallisia tyyppejä ja potentiaalisia tulevia Sipejä harjoittelujen kautta. Kiva juttu myös, että Eppu osoittaa olevansa tosissaan harjoittelun kanssa, koska järjestää tarvittaessa omat menonsasen mukaan. Tietystihän me olemme ymmärtäväistä sakkia ja tiedämme, että töissäkin on käytävä opiskelun rinnalla.  CV:stä näkikin, että töitä on koko opintojen ajan tehty.

Olisin kiinnostunut pääsemään juuri Sivupersoonaan harjoitteluun, koska kuulopuheiden perusteella työntekijänne ovat mukaansatempaavaa ja ystävällistä väkeä. Olen avoin uusille haasteille, enkä pelkää pyytää apua sitä tarvitessani. Uskoisin saavuttavani hyvän kokonaisuuden firmassa, joka vaikuttaa määrätietoiselta ja asiakaslähtöiseltä. Ne ovat myös minulle tärkeitä arvoja, joten harjoitteluni onnistuminen tuntuu olevan melkeinpä taattu näissä puitteissa.

Jaahas no niinhän se taitaa olla! Eppu on selvästi tutustunut firmaamme. Mahtavaa muuten, että teksti on selvästi oikoluettu! Krijoitusvrheet meinaavat usein laittaa sormen kohti delete-nappia. Missäs se puhelinnumero olikaan…”No Sivupersoonasta terve, tarjoaisin sulle harjoittelupaikkaa–”

– Janita Koskiluoma

Kirjoittaja on harjoitteluhakemuksia vastaanottava Sivupersoonan henkilöstöguru.