Saavutettavuuspalvelut

Saavutettavuus on käytettävyyttä kaikille

Suomessa on noin 1,5 miljoonaa ihmistä, jotka hyötyvät tapahtumien ja viestinnän saavutettavuudesta. Heihin lukeutuvat mm. noin 800 000 jokinasteisen kuulonaleneman omaavaa, 700 000 selkokieltä tarvitsevaa ja 4 000-5 000 viittomakielistä kuuroa. Saavutettavuus ja esteettömyys eivät kuitenkaan tarkoita vain kädenojennusta ja osallisuuden kokemusten mahdollistamista kommunikaation erityisryhmille – se lisää käytettävyyttä meille kaikille! 

Sivupersoonan kommunikaation ammattilaiset luovat materiaaleista ja tapahtumista saavutettavia. Viittomakielisellä sisällöllä, selkokielelle muokatulla tekstillä tai kuvitetulla tapahtumaympäristöllä tavoitat uusia kohderyhmiä. Meillä on kokemusta tapahtumien, nettisivujen sekä erilaisten video- ja tekstimateriaalien saavutettavaksi tekemisestä. Intohimomme on luoda tasavertaiset mahdollisuudet kaikkien osallistumiselle.

Kehitä kanssamme viestisi tai tapahtumasi saavutettavuutta!

Keinoja saavutettavuuden edistämiseksi on monia ja oheiselta videolta pääset tutustumaan konkreettisesti erilaisiin toteutuksiin.

Raamina saavutettavuuden edistämisessä on Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivi (2016/2102) julkisen sektorin elinten verkkosivustojen ja mobiilisovellusten saavutettavuudesta. Saavutettavuusvaatimukset velvoittavat mm. julkisen hallinnon organisaatioita sekä osaa järjestöistä ja yrityksistä.

Saavutettavuusdirektiivin tavoite on:

  1. edistää kaikkien mahdollisuutta toimia täysivertaisesti digitaalisessa yhteiskunnassa
  2. luoda Euroopan laajuiset yhdenmukaiset minimitason vaatimukset julkisen sektorin verkkosivustojen ja mobiilisovellusten saavutettavuudelle
  3. parantaa digitaalisten palveluiden laatua
  4. parantaa Euroopan unionin saavutettavuuden toteuttamisen sisämarkkinoita.
SAAVUTETTAVUUSPALVELUMME
TAPAHTUMAT

Esteettömyys ei ole vain ramppeja ja kaiteita, se on myös viestin saavutettavaksi tekemistä. Kun haluat huomioida kaikki tapahtumaan osallistuvat ihmiset tai tavoittelet tapahtuman järjestäjänä uusia kohderyhmiä, olet oikeassa paikassa! Sivupersoonan kanssa yhteistyössä tapahtuma muokkautuu sulavasti saavutettavaksi. Muistathan, että saavutettavuuden edistäminen rakentaa positiivisesti myös tapahtuman brändiä! 

Tapahtumien saavutettavuuspalveluissamme on huomioitu niin livetapahtumien kuin webinaarien tarpeet. Voit avullamme lisätä tapahtumiisi esimerkiksi
– tekstityksen
– viittomakielen tulkkauksen tai tulkkiruudun
– puhevammaisten tulkkauksen tai erilaisten tapahtumaviestien muokkaamisen selkokielelle ja kuviksi.

Ota yhteyttä saavutettavuustiimiimme alta löytyvällä lomakkeella ja valitaan tapahtumallenne sopivimmat menetelmät ja teknologiat!

SISÄLLÖT

Sivupersoonan mahdollistajat ovat mukana, kun haluat lisätä erilaisten viestinnän sisältöjesi saavutettavuutta! Voit kääntyä puoleemme esimerkiksi nettisivujen, mobiilisovellusten, videoiden, tiedotteiden tai muiden tekstisisältöjen merkeissä.

Kommunikaation asiantuntijamme muuttavat valmiin sisältösi viittomakieliseksi videoksi, tekstitykseksi, selkokieleksi tai kuviksi. Tehtävä sisältö toteutetaan skaalautumaan kaikilla päätelaitteilla käytettäväksi. Näin huomioit kaikki tietoa mahdollisesti tarvitsevat ihmiset ja samalla viestit EU:n saavutettavuusdirektiivin suositusten mukaisesti.

On kyse yhden sivun tiedotteesta tai koko nettisivuston sisällöstä – saavutettavuustiimimme on käytössäsi!

 

 

 

 

 

 

Lataa saavutettavuuspalveluidemme “menu” avuksi pohdintoihin!

HINNOITTELUESIMERKKEJÄ

LIVE-TAPAHTUMAN
SAAVUTETTAVUUS

– 3 tunnin tapahtuman kommunikaation saavutettavuus
– Lavalla tapahtuvien esitysten ja juontojen viittominen
– Tapahtuman mainos- ja infovideoiden viittominen
– Tapahtuma-alueen ja -kartan kuvittaminen
– Kommunikoinnin tukimateriaali myyntipisteille
– Briiffi henkilökunnalle kommunikaation saavutettavuudesta

2.100€ (alv 0%)
WEBINAARIN SAAVUTETTAVUUS

– arkena klo 9-12 webinaari Helsingissä
– Livetekstitys juontoihin ja puheosuuteen (yksi tulkki)
– 9 x 5min videoesitysten tekstitys etukäteen
– viittomakielen tulkkaus livenä (kaksi tulkkia)

1.550€ (alv 0%)
VIDEON KÄÄNNÖS
VIITTOMAKIELELLE

– 15min videon käännös viittomakielelle
– Tilaajan studiolla viittomakielisen version kuvaus

780€ (alv 0%)
OTA YHTEYTTÄ

Lisätietoa Sivupersoonan saavutettavuuspalveluista saat Tuomas Rissaselta.

0400 300 170 tai
tuomas.rissanen(at)sivupersoona.com