Neuvostomeininkiä
Aamu oli aloitettu tuttuun tapaan kuulumisilla ja muilla ajankohtaisilla asioilla, joiden jälkeen oli siirrytty päivän agendaan: Kelan kilpailutus ja palkkausmallit. Viisaiden neuvoston tunnelma ei nimestään huolimatta muistuta Sormusten Herra –elokuvia. Hieman kieli poskessa heitetty työnimi taisi jäädä elämään, kun kukaan ei tainnut muistaa ehdottaa uutta ja vähemmän juhlallista.
Viisaat Sivupersoonan toimistolla Tampereella toukokuussa: Johanna Närä (TRE) , Mari Syvälä (TRE), Lotta Keski-Jyrä (HKI), Kristiina Jalonen (TKU) ja Sari Asikainen (Pori)
Neuvosto ei ole luottamustoimi tai työsuojeluelin, eikä sillä ole suoraa päätäntävaltaa yrityksen asioihin. Sen kehitysajatuksia ja aloitteita kuunnellaan kuitenkin herkällä korvalla, sillä tavoitteena on nimenomaan tuoda työntekijän näkökulmaa Sipen hallitukselle. Tapaamiset järjestetään vuoroin eri SiPen toimikaupungeissa ja ne ovat osallistujille työaikaa.
Neuvostoideologiaa esiteltiin ensi kerran kuukausipalaverissa keväällä 2016. Viisi toveria valittiin hakemusten perusteella loppuvuodesta 2016. Ensimmäisessä kokoontumisessa ryhmä pelasi johdetusti yritysten kehittämiseen tarkoitettua Topaasia-peliä, ja tuosta sessiosta kummunneita aiheita käsiteltiin seuraavillakin kerroilla.
Vaikuttamisen lisäksi neuvostonaiset listaavat syitä osallistua:
- asioihin saa ” toimiston” eli hallinnon näkökulman
- kuulee firman ajankohtaiset asiat ensimmäisenä
- tapaa muidenkin kaupunkien sivupersoonia muutenkin kuin pikkujouluissa
- vaihtelua työviikkoon
- jäsenet ovat erilaisia, samoin mielipiteet
- saa istuttaa ajatuksia Tuomaksen (toimitusjohtaja) päähän!
Porukan on tarkoitus vaihtua vuosittain, mutta ei kaikkien kerrallaan: näin viestikapula ei putoa uusien jäsenten astuessa remmiin. Seuraavan kerran neuvostoa aletaan täydentämään syksyllä – pysy kuulolla!
– Matti Huhta
Kirjoittaja on viestintähemmo ja Sivupersoonan entinen naapuri, joka kirjoittelee Sipen blogiin.