SIPE-APP – TULKKITILAUS 2020-LUVULLE!

LATAA ILMAINEN SOVELLUS:

MIKÄ SIPE-APP ON?

Voit Sipe-app -sovelluksen avulla lähettää tulkkaustilaukset Kelaan helposti ja nopeasti. Tietoturvallisen, henkilökohtaisen tilin avulla voit tallentaa tilaamista helpottavia tietoja, laatia toistuviin tilauksiin valmiita pohjia ja keskustella tulevasta tilauksesta suoraan tulkkisi kanssa, mikäli tilauksellesi on välitetty Sivupersoonan tulkki.

Sovelluksessa voit myös muun muassa tarkastella tilaushistoriaasi sekä pitää kirjaa siitä, kuinka moneen tilaukseen sinulle löytyi tulkki. Sovellus on ilmainen, eikä sisällä maksullisia ominaisuuksia. Voit käyttää sovellusta vain, jos sinulla on voimassaoleva Kelan tulkkauspäätös.

MIKSI SE ON TEHTY?

Sivupersoona ideoi jatkuvasti uusia tapoja kehittää tulkkauspalvelutoimintaa. Sipe-appin kehittämisen taustalla on halu helpottaa ja modernisoida tulkin tilaamista – eli tuoda tulkkitilaus 2020-luvulle. Pizzan tilaaminen on helpompaa kuin tulkin ja haluaisimme muuttaa tämän! Olemmekin ideoineet uudenlaisen applikaation tulkin tilaamiseen. Sen kehittämiseen on osallistunut viittomakielisiä asiakkaita sekä Sivupersoonan omaa väkeä.

MITEN SE TOIMII?

Koska emme voi käytännössä muuttaa Kelan välitysjärjestelmää ja tilausprosessia, olemme kehittäneet tavan helpottaa asiakkaan osuutta tulkin tilaamisesta. Käytännössä Sipe-app muuntaa asiakkaan sovelluksessa tekemät valinnat tilaussähköpostiksi valittuun Kelan VATU-keskukseen. Kelan päässä tilaus näyttää siltä, kuin olisit lähettänyt sen omasta sähköpostistasi.

Kelan välittäessä tulkin tilaukseesi, saat normaaliin tapaan siitä vahvistuksen sähköpostiisi. Sipe-app poimii tiedon tilaukselle välitetystä tulkista takaisin sovellukseen, mikäli siihen on välitetty Sivupersoonan tulkki. Tällöin tilaus siirtyy appissa vahvistamattomista tilauksista kohtaan “Sivupersoonan tilaukset”.

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET

Asenna sovellus mobiililaitteestasi riippuen joko Play Storesta (android) tai App Storesta (iOS). Sovelluksen löydät esimerkiksi hakusanalla sipeapp ja tunnistat sen Sivupersoonan logosta. Asenna Sipe-app laitteeseesi sovelluskaupan ohjeita seuraten.

(Kuva: Sipe-app Play Storessa)

Ensimmäisellä käyttökerralla sinun täytyy tunnistautua käyttäjäksi ja luoda tunnukset.

1. Aloita avaamalla Sipe-app ja painamalla tunnistaudu-näppäintä.

2. Aloita tunnistautuminen palveluun samalla puhelinnumerolla, joka sinulla on Kelan asiakastiedoissasi.

3. Saat tekstiviestillä koodin, jolla varmistamme sinun omistavan syöttämäsi puhelinnumeron.

4. Tunnistautuessa kysymme sinulta seuraavat tiedot: etunimi, sukunimi, sähköposti, puhelinnumero, syntymäaika tai asiakasnumero, välitysalue, tulkkausmuoto sekä onko käytössäsi tulkkilista. Sovellukseen ei tarvitse syöttää sosiaaliturvatunnusta tai omaa osoitetta henkilötietojesi suojelemiseksi.

Voit kertoa sovellukselle, onko käytössäsi tulkkilista.

Tulkkausmuoto: Valitse tähän pääasiallinen tulkkausmuoto. Voit myöhemmin valita myös vaihtoehtoisen tulkkausmuodon.

Salasana: Valitse vähintään kuusi merkkiä pitkä salasana. Mahdollisimman tietoturvallinen salasana sisältää myös isoja ja pieniä kirjaimia, numeroita sekä erikoismerkkejä.

Tilisi aktivoituu, kun henkilökuntamme on käsitellyt liittymispyyntösi.

Tämän jälkeen voit kirjautua syöttämällä sähköpostiosoitteesi ja luomasi salasanan tai hyödyntämällä Facebookin tai Googlen kirjautumista.

Tulkin tilaaminen sovelluksessa onnistuu painikkeella tilaa tulkki. Täältä näet tallentamasi tilauspohjat usein toistuviin tilauksiin. Tilauspohjat pääset tallentamaan omat tilaukset -kohdasta klikkaamalla aiemmin tekemäsi tilaukset tiedot esiin.

Valitse päivä, jolloin tarvitset tulkkia. Seuraava-painikkeella pääset tilauksessa eteenpäin. Valitse aloitusajankohta, jonka kohdalla tulee huomioida, mikäli haluat nähdä tulkin ennen tilauksen alkua. Seuraava -painikkeella pääset tilauksessa eteenpäin. Lisätiedot-kohtaan tulee kirjoittaa missä osoitteessa tulkkaus tapahtuu. Tärkeää on huomioida että osoitteen lisäksi tulee merkitä myös paikkakunta.

Aihe-kohtaan kerrotaan mikä on tulkkauksen aiheena esim. lainaneuvottelu, työpaikkakokous tai ristiäiset.

Kuvaus-kohtaan kerrotaan ja kirjoitetaan lisätietoa tilauksesta, esim. työpaikkakokouksen aiheena etätyöskentely yrityksessämme tai siskoni tyttären ristiäiset. Muista lisätä ruksi, jos Kela saa välittää tilaukseen mahdollisesti tulkin listan ulkopuolelta.

Seuraava-painikkeella pääset jälleen eteenpäin tilauksessa. Yhteenveto-kohdasta näet tilauksen tiedot kootusti ennen kuin lähetät tilauksen eteenpäin Kelaan.

Sovelluksesta pääsee tarkistelemaan omia tilauksia Omat tilaukset -painikkeen kautta. Sivupersoonan tilaukset kohdasta näet kaikki tilaukset, joihin on välitetty Sivupersoonan tulkki. Huomaathan, että tiedot eivät päivity reaaliajassa. Saamme päivitettyjen keikkojen tiedot Kelan järjestelmistä sovellukseen arkisin kahdesti päivässä, joten saatat saada vahvistusviestin sähköpostiisi ennen kuin tieto ilmestyy Sipe-appiin.

Muokkaa lisätietoja -kohdasta voit muokata tilauksen aihetta ja lisätä tilaukseen lisätietoja.

Tallenna pohjaksi -kohdasta voit tallentaa tilauksen tiedot, jotta usein toistuviin tilauksiin on helppo tilata tulkki uudelleen. Anna tilauspohjalle nimi esim. Keskiviikon sähly tai Viikkopalaveri.

Peruuta tilaus -kohdasta voit perua tilauksen. Peruutus lähettää automaattisesti Kelaan peruutuksesta sähköpostin.

Kopioi tilaus -kohdasta pääset kopioimaan tilauksen tiedot uuteen tulkkitilaukseen.

Lähetä viesti -kohdasta pääset lähettämään viestin suoraan tilaukseen välitetylle tulkille.

Sovelluksen kohdasta Omat tilaukset pääset tarkistamaan tekemiäsi tilauksia. Vahvistamattomat tilaukset kertovat tilaukset, joihin ei ole vielä löytynyt tulkkia tai tilaukselle on välitetty jonkun muun yrityksen tulkki. Mikäli tilauksellesi on välitetty jonkun muun palveluntuottajan tulkki, saat vahvistusviestin Kelasta normaalisti sähköpostiisi.

Lisää tulkki -kohdasta pääset halutessasi lisäämään toisen palveluntuottajan tulkin nimen tilaukseesi omaa kirjanpitoasi varten.

Tallenna pohjaksi -kohdasta voit tallentaa tilauksen tiedot, jotta usein toistuviin tilauksiin on helppo tilata tulkki uudelleen. Anna tilauspohjalle nimi esim. Keskiviikon sähly tai vaikkapa Viikkopalaveri

Peruuta tilaus -kohdasta voit perua tilauksen. Peruutus lähettää Kelaan automaattisesti sähköpostin peruutuksesta.

Tulkkigalleriassa pääset tarkastelemaan Sivupersoonan tulkkien profiileita. Sieltä näet mm. tulkkausmuodot, joilla tulkki tulkkaa. Kela-ympyrä tarkoittaa, että tulkki tekee ko. tulkkauksia Kelan kautta tehtävinä tulkkauksina. Voit etsiä tulkkigalleriasta Sivupersoonan tulkkeja esim. tulkkauslajin, paikkakunnan tai hakusanan perusteella. Hakusanalla hakeminen auttaa sinua löytämään tulkkien erikoistumisalat.

Chatissa voit ottaa tulkkiin yhteyttä Sivupersoonalle välitettyihin tilauksiisi liittyen. Saat avattua uuden keskustelun kohdasta omat tilaukset – Sivupersoonan tilaukset avaamalla kyseisen tilauksen tiedot.

Uutisista puolestaan löydät Sivupersoonan lähettämiä tiedotteita.

MIKSI EN SAA HETI TIETOA VÄLITETYSTÄ TILAUKSESTA SIPE-APPIIN?

Sipe-appin tiedot eivät päivity reaaliajassa eli todennäköisesti saat ensin tiedon tulkin löytymisestä sähköpostiisi ennen kuin tieto ilmestyy Sipe-appiin. Saamme välitettyjen keikkojen tiedot Kelan järjestelmistä sovellukseen toistaiseksi vain arkipäivisin kahdesti päivässä, joten vahvistusviesti päivittyy viimeistään seuraavana arkipäivänä!

MIKSI JOTKUT OMINAISUUDET TOIMIVAT VAIN, JOS SAAN SIVUPERSOONAN TULKIN?

Teknisistä syistä saamme tässä vaiheessa sovelluksessa näkymään vain Sivupersoonien keikat. Jos tilaus välitetään toiselle palveluntuottajalle tai siihen ei löydy tulkkia, jää se Sipe-appin omissa tilauksissa “vahvistamattomien tilausten” alle. “Lisää tulkki” -toiminnon avulla voit kuitenkin pitää kirjaa siitä, kuinka moneen tilaukseesi on löytynyt tulkki. Voit halutessasi lisätä muulle palveluntuottajalle välitettyyn keikkaan tulkin nimitiedon Kelasta saamasi sähköpostin perusteella.

SIVUPERSOONAN REKISTERISELOSTE

Henkilötietolain (523/1999) 10 §:n mukainen rekisteriseloste.

 

 1. REKISTERINPITÄJÄ

Nimi: Sivupersoona Oy

Y-tunnus: 1857436-0

Postiosoite: Hämeenpuisto 28, FI-33200 Tampere Finland

 

 1. REKISTERIASIOISTA VASTAAVA HENKILÖ

Nimi: Petri Nikkanen

Postiosoite: Hämeenpuisto 28, FI-33200 Tampere Finland

Puhelinnumero: +358 400 300 144

Sähköpostiosoite: petri.nikkanen@sivupersoona.com

 

 1. REKISTERIN NIMI

Sivupersoona Oy:n asiakasrekisteri

 

 1. HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN TARKOITUS

Asiakkaan henkilötietoja voidaan käsitellä seuraavia tarkoituksia varten:

 • asiakassuhteen hoitaminen ja kehittäminen
 • palvelun toteuttaminen
 • asiakastapahtumien varmentaminen
 • asiakaspalvelun ja liiketoiminnan kehittäminen
 • markkinointi
 • analysointi ja tilastointi 
 • mielipide- ja markkinatutkimukset 
 • sekä muut vastaavat käyttötarkoitukset.

Sivupersoona voi lisäksi luovuttaa tietoja kolmannelle osapuolelle henkilötietolain mukaisesti. Sivupersoona vastaa siitä, että tietojen käyttö ja luovutus tapahtuu lainsäädännön sallimissa rajoissa.

 

 1. REKISTERIN TIETOSISÄLTÖ

Rekisteri voi sisältää seuraavia tietoja:

 • yhteystiedot, kuten nimi, osoite, puhelinnumerot, sähköposti-osoitteet,
 • rekisteröitymistiedot, kuten käyttäjätunnus, nimimerkki, salasana ja muu mahdollinen yksilöivä tunnus
 • ikä, sukupuoli, arvo tai ammatti ja äidinkieli
 • asiakassuhdetta koskevat tiedot, kuten laskutus- ja maksutiedot, tuote- ja tilaustiedot, asiakaspalautteet ja yhteydenotot, arvonta- ja kilpailuvastaustiedot sekä peruutustiedot
 • viestinnän toteuttamiseen liittyvät tiedot sekä palveluiden käyttöä koskevat tiedot, kuten selailu- ja hakutiedot
 • asiakkaan mahdollisesti antamat profilointi- ja kiinnostustiedot
 • mahdolliset luvat ja suostumukset
 • mahdolliset tarjonnanestotiedot sekä 
 • mahdolliset muut asiakkaan suostumuksella kerätyt tiedot.
 1. SÄÄNNÖNMUKAISET TIETOLÄHTEET

Asiakasta koskevat tiedot saadaan säännönmukaisesti:

 • asiakkaalta itseltään puhelimitse, palautuskortilla, internetin kautta, sähköpostilla tai muulla vastaavalla tavalla
 • evästeiden tai muiden vastaavien tekniikoiden avulla
 • Suomen Asiakkuusmarkkinointiliiton ylläpitämästä ns. Robinson-rekisteristä sekä
 • VRK/Väestötietojärjestelmästä, Postin osoitetietojärjestelmästä, puhelinyhtiöiden yhteystietorekistereistä ja muista vastaavista yksityisistä ja julkisista rekistereistä.
 1. SÄÄNNÖNMUKAISET TIETOJEN LUOVUTUKSET JA TIETOJEN SIIRTO EU:N TAI EUROOPAN TALOUSALUEEN ULKOPUOLELLE

Sivupersoona voi luovuttaa tietoja voimassaolevan lainsäädännön sallimissa ja velvoittamissa rajoissa. Henkilötietoja luovutetaan Sivupersoonan valikoiduille yhteistyökumppaneille palveluiden tuottamiseksi. Rekisteristä voidaan luovuttaa tietoja asiakkaiden suoramarkkinointitarkoituksiin, mikäli rekisteröity on antanut tähän yksiselitteisen suostumuksensa. Asiakkaat eivät saa luovuttaa näitä tietoja edelleen.

Tietoja ei säännönmukaisesti siirretä tai luovuteta EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

 1. REKISTERÖIDYN OIKEUDET

TARKASTUS- JA OIKAISUOIKEUS

Rekisteröidyllä on oikeus tarkistaa häntä koskevat rekisteriin tallennetut tiedot. Tarkastusoikeutta koskevat yhteydenotot tulee tehdä kirjallisina ja allekirjoitettuina kohdassa 1. mainittuun osoitteeseen.

Jos rekisteröidyissä tiedoissa on virheitä, rekisteröity voi esittää kohdassa 2. mainitulle rekisteriasioista vastaavalle henkilölle virheen korjaamista koskevan pyynnön.

KIELTO-OIKEUS

Rekisteröidyllä on oikeus kieltää rekisterinpitäjää käsittelemästä häntä itseään koskevia tietoja suoramainontaa, etämyyntiä ja muuta suoramarkkinointia sekä markkina- ja mielipidetutkimusta samoin kuin henkilömatrikkelia ja sukututkimusta varten. Kielto- ja oikaisuasioissa rekisteröity voi olla yhteydessä sähköpostitse kohdassa 2. mainittuun vastuuhenkilöön tai postitse kohdassa 1. mainittuun osoitteeseen.

 1. REKISTERIN SUOJAUKSEN PERIAATTEET

MANUAALINEN AINEISTO

Manuaalista aineistoa ei ole.

SÄHKÖISESTI TALLENNETUT TIEDOT

Rekisteri on suo­jattu ylei­sesti käy­tössä ole­villa tek­ni­sillä suo­jaus­me­ne­tel­millä. Rekisterin käyt­tö­oikeus edel­lyttää käyt­tä­jä­tun­nusta ja sala­sanaa. Rekisteri ja niiden varmuuskopiot sijaitsevat suo­ja­tulla pal­ve­li­milla, luki­tussa tilassa ja tietoihin pääsevät käsiksi vain tietyt ennalta nimetyt henkilöt.

Rekisteriseloste on päi­vi­tetty 29.10.2020.