Puheterapia

Sukellus kommunikaatio- seikkailuun!

Sivupersoonallinen puheterapia syntyy kukkurallisesta uteliaisuutta ja hyppysellisestä naurua – se on suunniteltu lapsiasiakkaiden näkökulmasta. Puheterapiapalvelumme on kokonaisvaltainen tutkimusmatka osana laajempaa AAC-kokonaisuutta, jossa kommunikointikeinon löytämistä tuetaan terapian lisäksi mm. opetus- ja tulkkauspalveluiden avulla.

Sivupersoonan puheterapiassa toteutamme kuntoutussuunnitelman mukaista palvelua monipuolisin keinoin. Puheterapian retkikunnan rakentamisessa suosimme perhe- ja yhteisölähtöistä ajattelumallia, joka korostaa kaikkien osapuolten osaamista ja merkitystä päämäärän saavuttamisessa. Tervetuloa johdollamme kommunikoinnin poluille!

PUHETERAPIAPALVELUT

Mitä Sivupersoonan puheterapiapalvelu pitää sisällään, kenelle se on tarkoitettu ja millä alueella palvelua on tarjolla?

MITÄ?

Puheterapian tavoitteena on tukea ja parantaa asiakkaan ja hänen läheistensä vuorovaikutusta ja yhteisiä kommunikointikeinoja. Puheterapiassa kuntoutetaan asiakkaan itseilmaisua (puhe, kieli, ääni) sekä rohkaistaan käyttämään erilaisia AAC:n – eli puhetta korvaavan kommunikoinnin – keinoja (esimerkiksi tukiviittomat, kuvat, puhelaitteet) niiden rinnalla.

Sivupersoona toteuttaa Kelan vaativaa lääkinnällistä puheterapiapalvelua tällä hetkellä Varsinais-Suomen alueella. Kuntoutukseen voi ohjautua myös sairaanhoitopiirin, kunnan tai vakuutusyhtiön maksusitoumuksella. Puheterapiaan voi lisäksi hakeutua omakustanteisesti. Meiltä voit kysyä myös ammattihenkilöiden koulutusta ja konsultointia.

KENELLE?

Sivupersoonan puheterapiapalvelut on suunnattu erityisesti lapsille ja nuorille. Meillä on myös kokemusta aikuisten AAC-palveluista.

MISSÄ?

Puheterapia kuntoutusta toteutetaan asiakkaan omassa toimintaympäristössä (koti/päiväkoti/koulu/asumisyksikkö) tai Turun keskustassa sijaitsevassa toimipisteessämme Tuureporinkadulla. Meille on esteetön sisäänkäynti.

Sivupersoona tarjoaa Kelan vaativaa lääkinnällistä puheterapiapalvelua Varsinais-Suomessa tällä hetkellä seuraavien kuntien alueella: Aura, Kaarina, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Naantali, Nousiainen, Paimio, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo ja Turku. Muiden kuntien alueella palvelua tuotetaan erikseen sovitusti.

KELA

Kelan kustantaman puheterapia tulee perustua kuntoutujan hoidosta vastaavassa julkisessa terveydenhuollossa laadittuun kirjalliseen kuntoutussuunnitelmaan. Kuntoutusta haetaan lomakkeella KU104 ja se tulee toimittaa liitteineen lähimpään Kelan aluekeskukseen.

Saatte Kelalta kirjallisen ratkaisupäätöksen puheterapiapalvelun korvaamisesta. Mikäli ratkaisu on myönteinen, osoitetaan teille alueeltanne nimetty puheterapeutti. Kela toimittaa ratkaisun tiedoksi myös palveluntuottajalle, jolloin se toimii paikkavarauksena ja maksusitoumuksena. Tarkempia tietoja Kelan etuuksista ja korvauksista löytyy osoitteesta www.kela.fi. Kelan kuntoutuksen palvelunumero on 020 692 205.

OTA YHTEYTTÄ
Kiinnostuitko palvelustamme tulevana asiakkaana
tai työkaverinamme?

Kysy lisää vastaavalta puheterapeutilta Minna Vironmäeltä
0400 300 414 tai minna.vironmaki(at)sivupersoona.com.


Täältä löydät rekryilmoituksemme!