#mahdollista-avustukset 2019

Äänestys on päättynyt

Kiitos kaikille valinnassa auttaneille! Huikeat 565 ääntä on nyt saatu laskettua ja tarkastettua.

 

Sivupersoonan #mahdollista-avustusten saajiksi on yleisö valinnut seuraavat unelmat:
Yhteinen kesäretki, 500 euroa
Viittomakielinen purjehdusleiri, 500 euroa
Islanninhevosseikkailu, 500 euroa
Rauhallinen päiväkotipäivä, 500 euroa
Linnanmäki-päivä viittomakielisille nuorille, 1000 euroa
Lastenkirja erilaisuuden hyväksymisestä, 1000 euroa
Futsal-harjoitusottelu ulkomailla, 2000 euroa

 

Tässä vielä nähtävillä kaikki vuoden 2019 #mahdollista-avustusten äänestykseen selvinneet ehdokkaat:

1. Unelmana yhteinen kesäretki

Ryhmä itsenäisesti asuvia kehitysvammaisia haaveilee kesäisestä retkestä vanhan oppilaitoksensa maisemiin. Ohjelmassa olisi kahvittelua, nostalgisia muisteluita, taidenäyttelyitä sekä ”me-hengen” nostatusta. Retki olisi monelle kesän ainoa kodin ulkopuolinen meno.

2. Unelmana viittomakielinen purjehdusleiri

Kuvittelen jo meren tuoksua nenässäni ja sitä, miten kuunari Helena kelluu Itämerellä.” Seikkailuhenkinen journalismin opiskelija unelmoi viimeisestä mahdollisuudestaan päästä mukaan viittomakielisille 18-30-vuotiaille tarkoitetulle purjehdusleirille. Osallistuminen mahdollistaisi myös journalististen taitojen hyödyntämisen blogin, sosiaalisen median ja/tai lehtijutun muodossa. Samalla hän voisi levittää tärkeää sanomaa Kuurojen Liiton nuorisotyön merkityksestä viittomakielisten lasten ja nuorten identiteetin rakentamisessa sekä siitä, miten tärkeää on saada elämyksiä omalla äidinkielellään.

3. Unelmana matka omille juurille

Puoliksi espanjalainen, parikymppinen nuorimies haluaisi matkata isänsä kotimaahan Espanjaan. AAC-kommunikointia hyödyntävä seikkailija on päässyt vierailemaan Espanjassa vain kerran aikaisemmin ollessaan nuorempi. Matkalle mukaan lähtisi oma äiti, jonka kanssa yhteiset hetket ovat jääneet vähemmälle pidemmän matkan päässä sijaitsevaan palvelukotiin muuttamisen jälkeen.

4. Unelmana islanninhevosseikkailu

Radiohaastattelun perusteella aiheesta kiinnostunut tuleva hevosmies haaveilee kuulonäkövammaiselle räätälöidystä kymmenen kerran islanninhevoskurssista. Hän haluaisi oman kokemuksensa kautta rohkaista muitakin lähtemään ratsaille ja toteuttamaan unelmiaan. Toiveena on julkaista kokemuksista myös lehtijuttu talon Omalehdessä sekä Tuntosarvessa.

5. Unelmana oma aikakauslehti

Sofiakylän idearikas päivätoimintaporukka hakee avustusta oman aikakausjulkaisunsa ”Soffarilaisen” painokuluihin. Julkaisu sisältää pelejä, runoja, taidetta, uutisia sekä erilaisia päivätoiminnan asiakkaiden ideoimia artikkeleja, jotka käsittelevät kehitysvammaisten päivittäistä elämää. Soffarilaisen tarkoituksena on lisätä tietoisuutta kehitysvammaisten elämästä sekä toimia äänitorvena ja itseilmaisun kanavana ihmisille, jotka eivät välttämättä muuten saa ääntään yhteiskunnassa kuuluviin.

6. Unelmana rauhallinen päiväkotipäivä

Saurion päiväkodin tuettu Perhosten ryhmä hakee avustusta odotus- ja siirtymähetkien tukemiseen erityisesti puheen tuoton/ymmärtämisen ongelmia omaaville lapsille. Avustuksella hankittaisiin odotushetkiin soveltuvia pelejä tai seinälle kiinnitettäviä tehtävätauluja. Turvallinen, kiinnostava ja sopivan haastava tekeminen pitää lapset orientoituna hetkeen, tarjoaa onnistumisen kokemuksia ja vahvistaa lapsen positiivista minäkuvaa.

7. Unelmana Linnanmäki-päivä viittomakielisille nuorille

Helsingin Kuurojen nuortenkerho haluaa tarjota eri puolilla maata asuville viittomakielisille 13-17-vuotiaille nuorille mahdollisuuden tavata kesällä Linnanmäki-päivän merkeissä. Tapahtuman avulla vasta hiljattain talviunesta herännyt nuortenkerho pääsisi kuulemaan nuorten toiveita ja tekemään toimintaansa tunnetuksi. Avustusta käytettäisiin pääsylippujen lisäksi kaukana asuvien nuorten matkakulujen maksamiseen. ”Jotkut nuoret eivät ehkä koskaan ole olleet Linnanmäellä. Tämän asian merkitys saa meidät hymyilemään jo pelkästä ajatuksesta.”

8. Unelmana taideprojekti viittomakielisten ammattitarinoista

”Elämäni varrella ihmiset ovat olleet hurjan kiinnostuneita ja kyselleet millainen kuurojen maailma on, koska ihmisiltä on puuttunut tieto.” Omat kokemukset ja käydyt keskustelut saivat valokuvaajan haaveilemaan dokumenttivalokuvausprojektista, jossa muoto- ja taidekuvien avulla kerrotaan viittomakielisten ammattielämän tarinoita. Taideprojektin avulla lisätään ihmisten tietoa ja viestitään yhteiskunnalle, että viittomakieliset toimivat myös ammateissa, joita aiemmin pidettiin heille mahdottomina. Avustusta käytettäisiin dokumentointimatkojen kustannuksiin ja taidenäyttelyn kulujen kattamiseen.

9. Unelmana lastenkirja erilaisuuden hyväksymisestä

Kommunikoinnin erityisryhmään lukeutuvan lapsen äiti on pukenut kokemuksensa lastenkirjan muotoon. Vilkku-pojan tarinan kautta käsitellään puhetta korvaavia kommunikaatiokeinoja ja erilaisuuden hyväksymistä. Suomenkielisiä lastenkirjoja erityislapsista ja heidän elämänpiiristään on tehty hyvin vähän, ja kustannussopimusta on ollut vaikeaa saada, koska kohderyhmä on rajattu. Kyseisille erityislapsiperheille tällainen kirja olisi kuitenkin merkityksellinen. Avustus käytettäisiin kirjan kuvituksesta ja taitosta aiheutuviin kuluihin, jotta kirjan julkaisua voitaisiin edistää.

10. Unelmana musiikkivideo ja yhdenvertainen musiikintekoprosessi

Helsinkiläis-jyväskyläläinen Visual Voice on rajoja rikkova bändi, joka haluaa murtaa yleisen käsityksen musiikista vain auditiivisenä ilmiönä. Esityksissä laulujen tekstit saavat perinteisen lauletun tulkinnan rinnalle upeat viittomakieliset tulkinnat. Avustus käytettäisiin kahden musiikkivideon tekemiseen ja editoimiseen sekä Submax M2X-reppuun, joka mahdollistaa bändin jäsenten sekä heidän järjestämiensä työpajojen osallistujien yhdenvertaisen osallistumisen musiikintekoprosessiin.

11. Unelmana kirjan kääntäminen englanniksi

”Viiton – olen olemassa” -kirja on pari vuotta sitten julkaistu  kuvaus identiteettinsä kanssa kamppailevan kuuron nuoren kasvusta kulttuuristaan ylpeäksi, viittomakieliseksi aikuiseksi. Kirja on herättänyt Suomessa paljon keskustelua identiteetistä ja samanlaista, avointa keskustelua kaivataan myös maailmalla. Työryhmä on saanut runsaasti kyselyitä englanninkielisestä käännöksestä ja lähtisikin avustuksen turvin starttaamaan käännösprojektin selvittelytyön.

12. Unelmana näytelmäkiertue

”Villi & Rilli” -pienoisnäytelmä sai paljon positiivista palautetta ensiesityksestään HELsign-tapahtumassa maaliskuussa 2019. Avustuksen turvin harrastelijaryhmä haluaisi lähteä näytelmäkiertueelle viittomakielisiin palvelutaloihin ja päiväkoteihin. Näytelmätaiteen avulla tuotetaan hyvinvointia niin katsojille kuin tekijöille -erityisesti viittomakielisille lapsille pienoisnäytelmällä olisi suuri, arkea piristävä merkitys. Villi & Rilli -pienoisnäytelmä lisäisi osaltaan harvoin tarjolla olevaa viittomakielistä kulttuuriohjelmistoa.

13. Unelmana futsal-harjoitusottelu ulkomailla

Suomen kuurojen naisten futsal-maajoukkue Pipsat haaveilee harjoitusottelusta ulkomailla paikallista futsal-maajoukkuetta vastaan. Unelman toteutuminen auttaisi joukkuetta kehittymään ja kartuttamaan arvokasta kansainvälistä kokemusta seuraavia Pohjoismaiden ja Baltian maiden futsal-mestaruuskisoja silmällä pitäen. Pelaajat toimivat esikuvina monille urheilusta kiinnostuneille kuuroille, huonokuuloisille ja CI:tä käyttäville. Avustusta käytettäisiin harjoitusottelun matka- ja majoituskuluihin.

KAMPANJAN TIETOSUOJASELOSTE

KAMPANJAN TIETOSUOJASELOSTE

Henkilötietolain (523/1999) 10 §:n mukainen rekisteriseloste.

1. REKISTERINPITÄJÄ
Nimi: Sivupersoona Oy
Y-tunnus: 1857436-0
Postiosoite: Hämeenpuisto 28, FI-33200 Tampere Finland

2. REKISTERIASIOISTA VASTAAVA HENKILÖ
Nimi: Petri Nikkanen
Postiosoite: Hämeenpuisto 28, FI-33200 Tampere Finland
Puhelinnumero: +358 400 300 144
Sähköpostiosoite: petri.nikkanen@sivupersoona.com

3. REKISTERIN NIMI
Sivupersoona Oy:n (verkkosivujen) asiakasrekisteri

4. HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN TARKOITUS
Asiakkaan henkilötietoja voidaan käsitellä seuraavia tarkoituksia varten:
asiakassuhteen hoitaminen ja kehittäminen,
palvelun toteuttaminen,
asiakastapahtumien varmentaminen,
asiakaspalvelun ja liiketoiminnan kehittäminen,
markkinointi,
analysointi ja tilastointi,
mielipide- ja markkinatutkimukset sekä
muut vastaavat käyttötarkoitukset.
Sivupersoona voi lisäksi luovuttaa tietoja kolmannelle osapuolelle henkilötietolain mukaisesti. Sivupersoona vastaa siitä, että tietojen käyttö ja luovutus tapahtuu lainsäädännön sallimissa rajoissa.

5. REKISTERIN TIETOSISÄLTÖ
Rekisteri voi sisältää seuraavia tietoja:
yhteystiedot, kuten nimi, osoite, puhelinnumerot, sähköposti-osoitteet,
rekisteröitymistiedot, kuten käyttäjätunnus, nimimerkki, salasana ja muu mahdollinen yksilöivä tunnus,
ikä, sukupuoli, arvo tai ammatti ja äidinkieli,
asiakassuhdetta koskevat tiedot, kuten laskutus- ja maksutiedot, tuote- ja tilaustiedot, asiakaspalautteet ja yhteydenotot, arvonta- ja kilpailuvastaustiedot sekä peruutustiedot,
viestinnän toteuttamiseen liittyvät tiedot sekä palveluiden käyttöä koskevat tiedot, kuten selailu- ja hakutiedot,
asiakkaan mahdollisesti antamat profilointi- ja kiinnostustiedot,
mahdolliset luvat ja suostumukset,
mahdolliset tarjonnanestotiedot sekä
mahdolliset muut asiakkaan suostumuksella kerätyt tiedot.

6. SÄÄNNÖNMUKAISET TIETOLÄHTEET
Asiakasta koskevat tiedot saadaan säännönmukaisesti:
asiakkaalta itseltään puhelimitse, palautuskortilla, internetin kautta, sähköpostilla tai muulla vastaavalla tavalla,
evästeiden tai muiden vastaavien tekniikoiden avulla,
Suomen Asiakkuusmarkkinointiliiton ylläpitämästä ns. Robinson-rekisteristä sekä
VRK/Väestötietojärjestelmästä, Postin osoitetietojärjestelmästä, puhelinyhtiöiden yhteystietorekistereistä ja muista vastaavista yksityisistä ja julkisista rekistereistä.

7. SÄÄNNÖNMUKAISET TIETOJEN LUOVUTUKSET JA TIETOJEN SIIRTO EU:N TAI EUROOPAN TALOUSALUEEN ULKOPUOLELLE
Tietoja luovutetaan säännönmukaisesti:
suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti sekä
mielipide- ja markkinatutkimuksiin ja muihin vastaaviin selvityksiin.
Tietoja ei säännönmukaisesti siirretä tai luovuteta EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

8. REKISTERÖIDYN OIKEUDET
TARKASTUS- JA OIKAISUOIKEUS
Rekisteröidyllä on oikeus tarkistaa häntä koskevat rekisteriin tallennetut tiedot. Tarkastusoikeutta koskevat yhteydenotot tulee tehdä kirjallisina ja allekirjoitettuina kohdassa 1. mainittuun osoitteeseen.
Jos rekisteröidyissä tiedoissa on virheitä, rekisteröity voi esittää kohdassa 2. mainitulle rekisteriasioista vastaavalle henkilölle virheen korjaamista koskevan pyynnön.

KIELTO-OIKEUS
Rekisteröidyllä on oikeus kieltää rekisterinpitäjää käsittelemästä häntä itseään koskevia tietoja suoramainontaa, etämyyntiä ja muuta suoramarkkinointia sekä markkina- ja mielipidetutkimusta samoin kuin henkilömatrikkelia ja sukututkimusta varten. Kielto- ja oikaisuasioissa rekisteröity voi olla yhteydessä Sivupersoonaan sähköpostitse (petri.nikkanen@sivupersoona.com) tai postitse kohdassa 1. mainittuun osoitteeseen.

9. REKISTERIN SUOJAUKSEN PERIAATTEET
MANUAALINEN AINEISTO
Manuaalista aineistoa ei ole.
SÄHKÖISESTI TALLENNETUT TIEDOT
Rekisteri on suo­jattu ylei­sesti käy­tössä ole­villa tek­ni­sillä suo­jaus­me­ne­tel­millä. Rekisterin käyt­tö­oikeus edel­lyttää käyt­tä­jä­tun­nusta ja sala­sanaa. Rekisteri ja niiden varmuuskopiot sijaitsevat suo­ja­tulla pal­ve­li­milla, luki­tussa tilassa ja tietoihin pääsevät käsiksi vain tietyt ennalta nimetyt henkilöt.

Rekisteriseloste on päi­vi­tetty 20.03.2018.